Halliesittelyssä uudistunut puolilämmin LÄGI-areena

Artikkelikuva: Anne Huotari

Vain muutama päivä ennen jouluaattoa, kävimme tutustumassa agilitytreenien muodossa uudistuneeseen Lägi-areenaan Lohjan Muijalassa. LÄGI-areenalle oli helppo löytää, sillä se sijaitsee kivenheiton päässä Turun moottoritieltä sekä Hanko-Hyvinkään tieltä osoitteessa Pysäkkitie 5:

Hallin pihalle saavuttaessa, lisäpisteitä sijainnin lisäksi halli sai erittäin tilavasta ja isosta parkkipaikasta hallin edustalla. Ja ennen kuin olimme päässeet tutustumaan itse halliin, saimme iloita hyvistä ulkoilumaastoista, jotka alkoivat käytännössä 30 metrin päästä LÄGI-areenan seinustalta.

 

Kaikki oleellinen LÄGI-areenasta:

 • Hyvä sijainti, kivenheiton päässä Turun motarista ja Hanko-Hyvinkään tieltä
 • Tilava iso parkkipaikka
 • Hyvät ulkoilumaastot
 • Avara puolilämmin halli, jossa hyvin tilaa liikkua mm. tapahtumien aikana. Käytävät eivät  ole ahtaita ja halliin on monta sisäänkäyntiä.
 • Kolme 600m2 kenttää tai yksi 1800 m2 kenttä
 • Pitävä alusta: Saltex Polar (50 mm) -tekonurmi luonnonkorkkitäytteellä (30 mm)
 • Koiralajien lisäksi, halliin ovat tervetulleita myös muiden lajien harrastajat
 • Halli on lisäksi kokoontumistila, eli tilassa voi järjestää vaikka messut
 • Lämpimässä huoltorakennuksessa on kaksi vesivessaa

Avara, puolilämmin halli kolmella reilun kokoisella treenikentällä

LÄGI-areena on puolilämmin (+7) ja tilava halli. Hallissa on kolme treenikenttää, jokainen omalla sisäänkäynnillään. Kentät on erotettu tukevilla  ja korkeilla väliaidoilla, jolloin yhden kentän kooksi tulee noin 600 m2 (20×27 m). Väliaidat on helposti siirrettävissä ja kentät voidaan yhdistää 1800 m2 kokoiseksi alueeksi. LÄGI-areena ei ole vain koiraharrastamiseen tarkoittetu halli, sillä se luokitellaan lisäksi kokoontumistilaksi. Hallissa voi siis järjestää vaikka messut, ja halliin ovat tervetulleita koiraharrastajien lisäksi muutkin lajiharrastajat!

 

 

Kentän laidalla oleva odotustila on käytännöllinen. Tilaa on noin kolme metriä seinän ja kentän väliaidan välissä. Käytännölliseksi sen teki seinällä olevat naulakot, joihin sai kätevästi ripustettua vaatteet ja treenikassin. Seinustalla oli lisäksi koukkuja, joihin koiran sai kiinni. Myös häkeille oli tilaa.

Matalalla penkillä pystyi odottamaan omaa vuoroaan istuen sekä seuraamaan samalla treenejä. Myös kisojen ja tapahtumien aikana penkit ovat kätevät.  Omaksi onnekseni löysin myös pistorasian kännykän lataamista varten. Liikkumisen apuvälineitä käyttävien ja lastenvaunuilla liikkuvien kannattaa varautua pieneen kynnykseen, kun kulku tapahtuu hallin ovien kautta. Kisapäivinä tosin hallin nosto-ovea pidetään tarvittaessa auki, joten sitä kautta pääsee sujuvasti ja tilavasti kulkemaan.

Kenttien varustelut

 • Saltex Polar (50 mm) -tekonurmi luonnonkorkkitäytteellä (30 mm)
 • Alumiiniset/kumirouheiset kontaktiesteet. Tarkempi estelistaus löytyy täältä 
  • kentällä 2 lisäksi korkeussäädettävät kontaktiesteet (puomi, A-este ja keinu)
  • kentällä 2 lisäksi rallytoko kylttisarja ja telineet
 • Keppiharjoitteluun estevarusteluista tavallisten keppien lisäksi: 2×2 kepit, kujat, ohjurit ja verkot

Kuva: Anne Huotari

Huoltorakennuksesta löytyy kaksi vessaa

Lämmin huoltorakennus sijaitsee hallin päädyssä. Huoltorakennukseen ei ole tällä hetkellä esteetöntä kulkua, kulku tapahtuu portaiden kautta. Huoltorakennuksessa on  2 vesivessaa ja käsienpesualtaat. Lasten hoitotasoa huoltorakennuksesta ei löydy. LÄGI-areenaa kehitetään ja muutaman vuoden päästä halliin on tarkoitus saada erillinen huoltorakennus, johon on tarkoitus tulla wc-tilojen lisäksi pieni kahvio sekä mahdollisuus pitää luentoja ja kokouksia.

Vuokraa areenaa treenikäyttöön tai vaikka seurasi kilpailuihin

Halliin voi vuokrata vakio- ja irtovuoroja. Ne myydään pääasiassa arkipäiville, mutta myös viikonloput ovat mahdollisia. Hallin voi vuokrata myös tapahtumakäyttöön sekä kilpailuita varten. Koiraharrastajien lisäksi halliin on tervetulleet myös muiden lajien harrastajat! Kysy lisää: hallivaraukset@lagi.fi

Kuva: Anne Huotari

Lisätietoja hallista saat kysymällä, yhteystiedot löytyvät täältä.

Hinnasto ja vuokrausehdot löytyvät täältä.

Haluatko yrityksellesi tai tuotteellesi näkyvyyttä? Voit tiedustella mainostilaa areenalle!

Kokemus LÄGI-areenasta agilitytreenipaikkana oli positiivinen. Päällimmäiseksi jäi mieleen käytännöllisyys.  Hyvä sijainti, ulkoilumaastot ja odotustilat. Hyvät ja monipuoliset estesarjat, joista mainittakoon vaaleat putket ja  agimetin puomi. Hallin lämpötila oli miellyttävä, ja koirat kulkivat hyvin. Alusta ei ollut liukas, eikä liian pitävä. Kulku lastenvaunujen kanssa halliin vaati hieman apukäsiä kynnyksen takia ja hoitopöytä huoltorakennuksessa olisi ollut plussa. Mutta nämä puutteet eivät mama-aksaajaa pysäytä!

Agilityurheilijat.fi kiittää: Lägi-areenalla on loistavat puitteet niin treenaamiseen kuin tapahtumien järjestämiseen. Areenan omat Facebook-sivut löytyvät täältä, saa käydä tykkäämässä!

LÄGI-areenan huoltorakennuksesta löytynee tätänykyä myös potta sekä lastenhoitopöytä. Päivitetty 1.5.2017.

 

 

 

 

 

Save

Vastaa